André Cavendish e Arquitetos

André Cavendish e Arquitetos

André Cavendish e Arquitetos
André Cavendish e Arquitetos
Número incorreto. Por favor, corrija o código do país (+55 para o Brasil), código da cidade ou número de telefone.
Ao clicar em 'Enviar', confirmo que li os Política de privacidade e aceitei que a minha informação será processada para responder ao meu pedido.
Nota: Poderá anular seu consentimento enviando email privacy@homify.com com efeito futuro
Enviado!
O profissional irá responder o mais breve possível.!

Optometrist Clinic in Recife, Brazil

The clinical and surgical centre’s design has individuality, comfort and a daring aesthetic.

In collaboration with Coy Paiva, this project of 620m2 in the neighborhood of Boa Viagem, Recife – PE, was designed to create a different atmosphere from that which one would imagine of an ophthalmological surgery. Modernity and individuality meets a patient who enters the reception area of The ICON – an Eye Surgery Centre of the Northeast Brazil – from the iPads entertainment system to the use of twelve different table lights, as with the whole lighting design. Furniture from Ornare creates a visually clean and contemporary atmosphere.

The clinical areas are designed as individual environments, without loss of space, while keeping a refined aesthetic as a primary theme running throughout, from the washbasins designs made in synthetic stone benches, from the playful integration of mirrors and Ornare cabinets, which fill all the clinical areas as the main office room, for example, like the cabinets that one sees in the photograph on the opposite page. Lighting was treated as a major element of the project; the lighting is rarely presented in the ceilings, but rather on the walls or along the floors, in the form of discretely placed light strips or as tapes of LED lights carefully detailing built-in shelves, all resulting in a profusion of differentiated soft and warm light. The materials chosen were essential to create an aesthetic as well a functional quality, since the merging of comforting giving wood on the floor tiles and in the synthetic white and beige stone, the variegated textured wallpapers and some blue painted areas, with the clinic’s logo throughout, was a way to avoid the idea that the space is connected with medical procedures. Three smaller pictures on the next page are of the surgical areas, show the common movement throughout the clinic of the lighting, designed to make the spaces attractive and to dispel fear associated with a medical consultation from the unconscious, and the bathrooms with its uniquely designed stone washbasin and mirrors.

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

  • Optometrist Clinic in Recife, Brazil: Clínicas  por André Cavendish e Arquitetos

    Optometrist Clinic in Recife, Brazil

Admin-Area